تیر ۲۰, ۱۳۹۶ حسن باباپور learning, آموزش ۰
بنام ایزد دانا و توانا????
#باشگاه #کوهنوردی اته کو شهرستان لنگرود
#آیین نامه #تغذیه
یکی از عوامل مهم در صعودهای بیش از ۳۰۰۰ متر روش تغذیه کوهنوردان می باشد که متاسفانه در بیشتر موارد شاهد آن هستیم که رعایت نمیشود و بعضا کوهنورد دچار مشکلات جسمی و روحی شده و از صعود باز مانده یا به سختی صعود میکند و باعث اختلال در عملکرد گروه و سایر همنوردان میشود.
بنابراین برای هرچه کمتر کردن مشکلات ناشی از تغذیه رعایت موارد زیر الزامی می باشد.
???? مواد غذایی و نوشیدنی های ممنوعه:
نوشیدنی هایی که ۵ روز قبل از صعود به هیچ عنوان نباید استفاده شود:
چای ، قهوه ، نسکافه ، سوسیس و کالباس و کلیه فست فودها ، سرخ کردنی ها ، قند و شکر ، شیرینی جات قنادی ، شکلات و آبمیوه های بسته بندی و هر نوع خوراکی که حاوی شکر باشد.
غذاهای پخته شده فریز شده، غذاهای پخته شده با زودپز ، غذاهای کنسروی ، نوشابه های گازدار و الکلی ، سس سفید و قرمز ، رب ، مرغ و تخم مرغ ماشینی ، ماکارونی ، ماست ، تنقلات مصنوعی مانند چیپس و پفک و … ترشیجات ، سرکه ، غذاهای مانده و بیات شده ، لبنیات ماشینی
❌استعمال هر نوع دخانیات خصوصا قلیان اکیدا ممنوع
اما سوالی که حتما در ذهن همنوردان گرامی شکل گرفته این است که پس چی بخوریم؟؟
???? نوشیدنی های جایگزین:
نوشیدنی ها به دودسته تقسیم میشوند:
نوشسدنی های سرد و گرم
نوشیدنی های سرد عبارتند از :
انواع آبمیوه های طبیعی ، شیر بادام ، شیر فندق ، شیر گردو ، شیر پسته ، شربت عسل و ابلیموی تازه …
نوشیدنی های گرم عبارتند از :
چای کوهی (چای پشمی)
گل گاوزبان با لیمو عمانی
دم کرده زرشک آلبالو ، برگ لیمو ، گل بهار نارنج ، پونه ، کاکوتی ، آویشن ، دارچین ، گل رز ، نعنا ، زنیان ، هل ،زعفران ، زنجبیل و دم کرده انواع میوه ها
???? خوراکیهای جایگزین:
خوراک سیب زمینی مخصوص
خوراک قارچ مخصوص
قرمه سبزی و انواع خورشتها
نان و پنیر محلی با گردو و سبزی
کباب بوقلمون، جگر گوسفند، گوشت گوسفند، کشک و بادمجان ، غذاهای بخار پز و یا پخته شده
جایگزین مواد قندی:
خرما ، کشمش ، عسل ، شکر سیاه ، توت خشک ، انجیر و انواع میوه تازه و خشک شده …
???? چگونگی رعایت موارد ذکر شده:
۱. بیست و چهار ساعت قبل از حرکت ، مصرف غلات (نان و برنج) و حبوبات را به نصف مصرف روزانه تقلیل دهید.
۲. بیست و چهار ساعت قبل از صعود از خوردن ماست ( چکیده) و سیر و پیاز خودداری شود.
۳. در روز صعود از فندق ، گردو ، پسته ، بادام ، خرما ، کشمش ، انجیر ، توت ، آلو ، قیسی ، تخمه استفاده نمایید.
۴. برای تامین آب مورد نیاز از آبمیوه های طبیعی بدون شکر ، دوغ محلی ، شربت عسل ، آب معدنی یا آب چشمه استفاده نمایید.
۵. مصرف میوه و سبزی جات تازه در طول هفته و در روز برنامه الزامیست.
۶. در هنگام صعود به ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر حتما مقداری نمک بهمراه داشته باشید.
۷. بیست و چهار ساعت قبل از حرکت و در هنگام صعود از خوردن شیر گرم و یا سرد خودداری کنید اما در طول هفته میتوانید از شیر خرما، شیر موز ، ماست چکیده محلی به همراه اسفناج استفاده کنید.
۸. یک روز قبل از حرکت از غذاهای راحت الهضم مانند گوشت های قرمز و سفید بصورت کباب شده و انواع خورشتهایی که حاوی سبزیجات باشد استفاده کنید.
۹. سه روز قبل از حرکت به ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر حتما از البالوی تازه و یا خشک ، اسفناج و مقداری جگر کباب شده استفاده کنید.
۱۰. خانمهای گروه در طول هفته حتما روزانه حداقل ۲ عدد خرما مصرف کنند.
امیدوارم با رعایت استراحت مناسب در طول هفته به همراه رعایت موارد تغذیه ای صعود های خوبی را در کنار سایر همنوردان داشته باشید.
تهیه و تنظیم:
سیامک عابدین پور خرداد ۱۳۹۶
دی ۰۱, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۲۶, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۲۵, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۸, ۱۴۰۳ ۰
خرداد ۲۲, ۱۴۰۱ ۰
اسفند ۰۷, ۱۳۹۵ ۰
بهمن ۲۱, ۱۳۹۵ ۱
بهمن ۱۷, ۱۳۹۵ ۰
باشگاه کوه نوردی اته کو فعالیت خود را در سال 95در استان گیلان شهر لنگرود با مدیریت آقای حسن باباپور آغاز کرد.