• عضویت در کانال تلگرام
  • اینستاگرام
  • دانلود اپلیکیشن اته کو

باشگاه کوه نوردی اَتِه کو

باشگاه کوه نوردی اَتِه کو

  • خانه
  • هیئت مدیره
  • تیم ها و گروه ها
    • کمیته ی فنی
    • کمیته پزشکی
    • کمیته آموزش
    • کمیته امداد و نجات
    • کمیته محیط زیست
    • روابط عمومی
    • پشتیبانی و تدارکات
    • مالی
    • بازرسی
    • دوچرخه سواری
    • سنگ نوردی
    • اسکای رانینگ
    • کارگروه کوه‌پیمایی
  • آئین نامه داخلی
  • اساس نامه
  • مسیر های GPS
  • دنبال کنید
    • فیسبوک

تغذیه در کوهنوردی

تیر ۲۰, ۱۳۹۶ حسن باباپور learning, آموزش ۰


 

بنام ایزد دانا و توانا????

#باشگاه #کوهنوردی اته کو شهرستان لنگرود

#آیین نامه #تغذیه

یکی از عوامل مهم در صعودهای بیش از ۳۰۰۰ متر روش تغذیه کوهنوردان می باشد که متاسفانه در بیشتر موارد شاهد آن هستیم که رعایت نمیشود و بعضا کوهنورد دچار مشکلات جسمی و روحی شده و از صعود باز مانده یا به سختی صعود میکند و باعث اختلال در عملکرد گروه و سایر همنوردان میشود.

بنابراین برای هرچه کمتر کردن مشکلات ناشی از تغذیه رعایت موارد زیر الزامی می باشد.

???? مواد غذایی و نوشیدنی های ممنوعه:
نوشیدنی هایی که ۵ روز قبل از صعود به هیچ عنوان نباید استفاده شود:

چای ، قهوه ، نسکافه ، سوسیس و کالباس و کلیه فست فودها ، سرخ کردنی ها ، قند و شکر ، شیرینی جات قنادی ، شکلات و آبمیوه های بسته بندی و هر نوع خوراکی که حاوی شکر باشد.

غذاهای پخته شده فریز شده، غذاهای پخته شده با زودپز ، غذاهای کنسروی ، نوشابه های گازدار و الکلی ، سس سفید و قرمز ، رب ، مرغ و تخم مرغ ماشینی ، ماکارونی ، ماست ، تنقلات مصنوعی مانند چیپس و پفک و ‌… ترشیجات ، سرکه ، غذاهای مانده و بیات شده ، لبنیات ماشینی

❌استعمال هر نوع دخانیات خصوصا قلیان اکیدا ممنوع

اما سوالی که حتما در ذهن همنوردان گرامی شکل گرفته این است که پس چی بخوریم؟؟

???? نوشیدنی های جایگزین:
نوشیدنی ها به دودسته تقسیم میشوند:
نوشسدنی های سرد و گرم

نوشیدنی های سرد عبارتند از :
انواع آبمیوه های طبیعی ، شیر بادام ، شیر فندق ، شیر گردو ، شیر پسته ، شربت عسل و ابلیموی تازه …

نوشیدنی های گرم عبارتند از :
چای کوهی (چای پشمی)
گل گاوزبان با لیمو عمانی
دم کرده زرشک آلبالو ، برگ لیمو ، گل بهار نارنج ، پونه ، کاکوتی ، آویشن ، دارچین ، گل رز ، نعنا ، زنیان ، هل ،زعفران ، زنجبیل و دم کرده انواع میوه ها

???? خوراکیهای جایگزین:
خوراک سیب زمینی مخصوص
خوراک قارچ مخصوص
قرمه سبزی و انواع خورشتها
نان و پنیر محلی با گردو و سبزی
کباب بوقلمون، جگر گوسفند، گوشت گوسفند، کشک و بادمجان ، غذاهای بخار پز و یا پخته شده

جایگزین مواد قندی:
خرما ، کشمش ، عسل ، شکر سیاه ، توت خشک ، انجیر و انواع میوه تازه و خشک شده …

???? چگونگی رعایت موارد ذکر شده:

۱. بیست و چهار ساعت قبل از حرکت ، مصرف غلات (نان و برنج) و حبوبات را به نصف مصرف روزانه تقلیل دهید.
۲. بیست و چهار ساعت قبل از صعود از خوردن ماست ( چکیده) و سیر و پیاز خودداری شود.

۳. در روز صعود از فندق ، گردو ، پسته ، بادام ، خرما ، کشمش ، انجیر ، توت ، آلو ، قیسی ، تخمه استفاده نمایید.

۴. برای تامین آب مورد نیاز از آبمیوه های طبیعی بدون شکر ، دوغ محلی ، شربت عسل ، آب معدنی یا آب چشمه استفاده نمایید.

۵. مصرف میوه و سبزی جات تازه در طول هفته و در روز برنامه الزامیست.

۶. در هنگام صعود به ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر حتما مقداری نمک بهمراه داشته باشید.

۷. بیست و چهار ساعت قبل از حرکت و در هنگام صعود از خوردن شیر گرم و یا سرد خودداری کنید اما در طول هفته میتوانید از شیر خرما، شیر موز ، ماست چکیده محلی به همراه اسفناج استفاده کنید.

۸. یک روز قبل از حرکت از غذاهای راحت الهضم مانند گوشت های قرمز و سفید بصورت کباب شده و انواع خورشتهایی که حاوی سبزیجات باشد استفاده کنید.

۹. سه روز قبل از حرکت به ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر حتما از البالوی تازه و یا خشک ، اسفناج و مقداری جگر کباب شده استفاده کنید.

۱۰. خانمهای گروه در طول هفته حتما روزانه حداقل ۲ عدد خرما مصرف کنند.

امیدوارم با رعایت استراحت مناسب در طول هفته به همراه رعایت موارد تغذیه ای صعود های خوبی را در کنار سایر همنوردان داشته باشید.

تهیه و تنظیم:
سیامک عابدین پور خرداد ۱۳۹۶

 


دیلمان , روستای باباولی و روستای طالشکوه صعود به قله دماوند ضلع غربی

حسن باباپور

مطالب مشابه
  • برنامه پیش رو: گودی گوابر ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
    برنامه پیش رو: گودی...

    اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴ ۰

  • برنامه اجرا شده: قله عروس داماد زیاز ۱۲ .اردیبهشت ۱۴۰۴
    برنامه اجرا شده: قله...

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴ ۰

  • برنامه پیش رو : قله عروس و داماد ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
    برنامه پیش رو : قله...

    اردیبهشت ۰۶, ۱۴۰۴ ۰

  • برنامه اجرا شده: مرداب هسل (کنیچال ) ۲۹ فرو دین ۱۴۰۴
    برنامه اجرا شده:...

    فروردین ۳۱, ۱۴۰۴ ۰

در همین دسته بندی
  • آموزشی: کارگاه تغذیه و رژیم درمانی
    آموزشی: کارگاه تغذیه...

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۱ ۰

  • راهنمای انتخاب پوشاک کوه‌نوردی
    راهنمای انتخاب پوشاک...

    اسفند ۰۷, ۱۳۹۵ ۰

  • راهنمای انتخاب کوله پوشتی
    راهنمای انتخاب کوله...

    بهمن ۲۱, ۱۳۹۵ ۱

  • راهنمای انتخاب و نگهداری کفش کوه نوردی
    راهنمای انتخاب و...

    بهمن ۱۷, ۱۳۹۵ ۰


نظری بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

باشگاه کوه نوردی اته کو فعالیت خود را در سال 95در استان گیلان شهر لنگرود با مدیریت آقای حسن باباپور آغاز کرد.

تمامی حقوق برای باشگاه کوه نوردی اته کو محفوظ است | طراحی و راه اندازی سایت : خدمات و طراحی سایت وبمون